Com enviar fotografies al temps de tv3


Com enviar fotografies al temps de tv3

Si hi ha una televisió pionera al món, aquesta és la BBC. El 2 de novembre de 1936 emetia la primera senyal televisiva i, el dia 11 del mateix mes va oferir el primer butlletí d'informació meteorològica, que consistia en un mapa amb les isobares dibuixades i una veu en off que explicava la previsió.

A principis de la dècada dels quaranta, les televisions americanes també van decidir incloure aquests espais. La peculiaritat, però, recau en el fet els primers presentadors eren dibuixos animats. La pionera fou la 'Wooly Lamb', una ovella especialment llanosa. La Segona Guerra Mundial suposa una aturada en els experiments televisius, però, el món després de 1945 seria incomprensible sense la televisió, i la televisió resulta d'allò més estrany sense els homes del temps.

De caràcter seriós, els primers homes del temps nord-americans acostumaven a ser militars uniformats que a l'hora eren professors universitaris especialitzats en meteorologia. El contrapunt a la seva formalitat la van donar els espais presentats per les dones del temps que, amb un to còmic, acompanyaven la informació amb coregrafies i números musicals. D'aquí deriva el fet que, en alguns països, la informació meteorològica l'ofereixen dones lleugeres de roba.

A l'Estat espanyol, però, els homes del temps no arriben fins el 1956 amb les primeres emissions de TVE, i 20 anys després que s'inaugurés la britànica BBC. Mariano Medina va ser el primer, i tot i que hagués hagut de debutar a la petita pantalla juntament amb els seus companys de l'informatiu, els dos primers telenotícies de TVE es van allargar i no hi va haver "temps per al Temps". Finalment, Medina debutava a la televisió, amb l'experiència prèvia de ser el meteoròleg de la cadena SER.

Aquest primer espai s'anomenava 'Del observatorio a su receptor'. Medina no estava convençut amb el nom i al cap d'un temps es va canviar pel de 'Tiempo Probable', que tampoc li feia el pes. Medina, influit per les tendències nord-americanes, va suggerir que l'espai s'anomenés 'El hombre del tiempo', però la direcció de la televisió ho va considerar massa frívol. La cadena SER, en canvi, va veure el potencial del nom i el va adoptar, tot i que Medina va ser qui el va registrar. Així doncs, Medina no només va ser el primer home del temps de l'Estat, sinó que va ser el primer en anomenar-se com a tal.

Eugenio Martín Rubio va ser el segon home del temps de TVE i hi ha una anècdota que anirà sempre lligada a la seva figura. Es diu que si neva a Moscú, i l'avió de Nova York - Madrid tarda menys de 6 hores, l'endemà nevarà a Madrid. Martín Rubio va explicar aquesta hipòtesis en un dels espais i va assegurar que l'endemà Madrid es llevaria nevat, ja que s'havien complert totes les condicions. Martín Rubio estava tan segur del fet que es va jugar el seu bigoti a que nevaria. La sorpresa va ser quan demà Madrid es va llevar sense neu i Martín Rubio va aparèixer sense bigoti i sense donar cap explicació.

=== L'home del temps arriba a Catalunya ===

A Catalunya, l'home del temps té nom i cognoms, i no són Tomàs Molina o Francesc Mauri, sinó Antoni Castejon, qui per primera vegada el 16 de gener de 1984 dóna la informació meteorològica en català. La feina de Castejon no s'acabava en presentar l'espai, sinó que si avui dia sabem que és una calamarsada o una clariana és gràcies a la seva tasca, creant tot el vocabulari específic del temps en català. Cal recordar que fins aleshores, la informació del temps sempre s'havia donat en castellà i que, per tant, hi havia un buit lingüístic en aquest àmbit.

També es important destacar la figura d'Alfred Rodríguez Pico qui durant molts anys, va formar part d'aquest equip d'informadors. Després, venen els noms de Molina i Mauri, però també d'Anna Rius, la primera meteoròloga de TV3, Mònica López, que ara és l'actual cap del Servei de Meteorologia de Televisió Espanyola, Dani Ramírez o el desaparegut Toni Nadal, que moria al juliol de 2012 en un accident de muntanya.

Jordi Pujol va dir-li a Tomàs Molina, en la entrega d'un premi “pensin que vostès son una infraestructura més del nostre país. Vostès son un carril més de les carreteres. Si diuen que farà sol, surt més gent a la carretera que si diuen que plourà o que nevarà. Si s’equivoquen, la carretera pot ser que no doni a l'abast”, fent referència a l'importància cabdal que té la informació meteorològica en la vida quotidiana i en les decisions que prenem en funció d'una cosa, aparentment imprevisible, com el temps.


Com enviar fotografies al temps de tv3 23
Fotos i vdeos enviats pels usuaris d El
Com enviar fotografies al temps de tv3 93
Alguien puede darme el email para mandar fotos a
Com enviar fotografies al temps de tv3 72
Les cares ms conegudes dels homes del
Com enviar fotografies al temps de tv3 96
Envia les teves imatges a El meu
Com enviar fotografies al temps de tv3 41
IB3 LA TEVA FOTL
Com enviar fotografies al temps de tv3 52
FOTOGRAFIA : El
Com enviar fotografies al temps de tv3 52
Com enviar fotografies al temps de tv3 4
Com enviar fotografies al temps de tv3 54
Com enviar fotografies al temps de tv3 10
Com enviar fotografies al temps de tv3 63
Com enviar fotografies al temps de tv3 9
Com enviar fotografies al temps de tv3 4
Com enviar fotografies al temps de tv3 47
Com enviar fotografies al temps de tv3 90
Com enviar fotografies al temps de tv3 53